UC Berkeley - Certificate programs

Aan UC Berkeley bestaat de mogelijkheid om Diploma Programs te volgen, een serie intensieve cursussen over een langere periode van 2, 4, 8 of 12 maanden. De gedachte achter de programma’s is om een korter alternatief aan te bieden voor een MBA-programma, waarbij academische theorie wordt gecombineerd met de Amerikaanse business-praktijk. Het is mogelijk om het programma uit te breiden met een stage van vier maanden. Via het Registration Center krijg je een korting van 70 dollar op de Application Fee.

Berkeley library

Aan UC Berkeley kun je een Certificaat halen in de volgende disciplines (met een duur van 4 maanden):

  • Business Administration
  • Marketing
  • Global Business Management
  • Project Management
  • Finance

Daarnaast biedt Berkeley de optie van een programma van 12 maanden. Daarin combineer je twee Diploma Programs, plus een stage. Dit programma Management and Business Track wordt aangeboden als een volwaardig alternatief voor een MBA-programma.

Er is ook een korter traject op Management-gebied van 2 maanden: het Management and Leadership Program. Dat programma wordt vooral in de zomerperiode aangeboden.

De programma's zijn gericht op studenten die zich willen verdiepen in een vakgebied, zonder daar jaren mee bezig te zijn. Kortom, een intensief programma voor praktische vakkennis. Studenten melden hun ervaringen meestal via Facebook of Instagram, maar in het verleden hielden ze ook nog wel eens een weblog bij.

Berkeley is bij uitstek geschikt voor het opbouwen van een professioneel internationaal netwerk. De meeste programma’s bieden de mogelijkheid tot het volgen van een aansluitende stage in de San Francisco Bay Area, waaronder bijv. The Bay Area World Trade Center, Netscape, BART en Merill Lynch.

De Diploma Programs starten in januari, mei en september. De programma’s bestaan uit een afgerond geheel van 6-8 cursussen. Docenten komen van de HAAS School of Business, of worden gerecruteerd uit de zakenwereld, en combineren theorie met de meeste recente praktijkervaringen.

Huisvesting voor de studieperiode is mogelijk op de campus, of in een appartement off campus. Inschrijven voor die huisvesting kan via het LUC Registration Center. Daar krijg je ook informatie over het wonen in particuliere studentenhuizen in Berkeley. Die zijn over het algemeen minder luxueus, maar goedkoper dan de universiteitsfaciliteiten.

De inschrijfprocedure verloopt via het International Registration Center. Je krijgt een korting van 70 dollar op de Application Fee. Het registration center helpt je met de verschillende onderdelen van de inschrijfprocedure, zoals bank statement en motivational letter. Het registration center kan Nederlandse en Belgische opleidingen vertalen naar Amerikaanse criteria. Daarnaast verzorgt het LUC Registration Center het zogenaamde I20-formulier, waarmee je een F1-studentenvisum kunt aanvragen bij het Amerikaanse Consulaat in Amsterdam of Brussel.

Een catalogus met meer informatie over cursussen kun je aanvragen bij het LUC Registration Center. Daarin vind je ook de actuele prijzen en cursusdata.