UCSD - English programs

Engels studeren in San Diego is meer dan een aantal colleges volgen. Je leeft in de regio die het kruispunt is geworden van Latijns-Amerika, Azie en de Verenigde Staten. Met het engels als standaard. De engels programma's van UC San Diego zijn gericht op die noodzaak om engels als internationale voertaal te leren. Je kunt de cursussen volgen in sessies van 4 weken of van 10 weken.

Voorbeelden uit het 10-weekse programma van de University of California, San Diego:

UCSD campus
  • Intensive Business English
  • Intensive Legal English
  • Intensive Academic

In de periode van 4 weken kun je bijvoorbeeld volgen:

  • Medical English
  • Business English
  • Conversation Plus
  • Business English for Professionals

Een brochure met een overzicht van cursussen, prijzen en data vind je hier.

De 10-weekse cursussen bestaan uit twee delen. Een kern-cursus met algemene vaardigheden, plus een keuze-richting. Studenten kunnen kiezen voor een nadruk op bijvoorbeeld Business English, Academic English, of Communication and Culture. Studenten met de ambitie om te gaan studeren in de Verenigde Staten krijgen in San Diego hulp bij de aanmelding voor de Amerikaanse universiteiten

De 4-weekse cursussen zijn gericht op de praktische taal-eisen van een specifiek vakgebied. Ze zijn intensief, met studenten die al een redelijke vaardigheid hebben in engels. Zo omvat de 4-weekse cursus Business English onder andere presentaties, onderhandelingstechnieken, en vergadertechnieken. Het programma Medical English richt zich op anatomie, eerste hulp, diagnoses, ethische dilemma's, en gebruikt als leermethode onder andere bezoek aan het academische ziekenhuis UCSD Medical Center-Hillcrest.

De studenten komen uit Latijns Amerika (30%), Azië (40 %) en Europa (20 %). De gemiddelde klasgrootte is 15 personen. Cursussen kunnen gedurende het hele jaar gevolgd worden.

Naast de cursusuren zijn er veel buitenschoolse activiteiten voor de studenten (op vrijwillige basis): vorig jaar bezochten studenten Sea World, Disneyland, Magic Mountain, een honkbalwedstrijd van de Padres, en Universal Studios. Op de campus zelf worden barbecues georganiseerd, sportactiviteiten, 'movie nights', etc. En je kunt natuurlijk gebruik maken van de fantastische sportfaciliteiten op de UCSD-campus.

Huisvesting is mogelijk op de campus, of in appartementen off campus. Het is ook mogelijk om bij een Amerikaanse familie te wonen via een zogenaamd homestay program.

Een catalogus met meer informatie over cursussen kun je aanvragen bij het LUC Registration Center. Daarin vind je ook de actuele prijzen en cursusdata.