Het L-UC International Registration Center is de officiële vertegenwoordiging van de Universiteit van California in Nederland en Belgie. Studenten kunnen via het Registration Center met een korting inschrijven voor de universiteiten in Berkeley, Los Angeles (UCLA) en San Diego. De drie campussen behoren tot de zeven beste National Public Universities in de Verenigde Staten. Het Registration Center regelt de cursusinschrijving, huisvesting en visumformulieren.

Registratieformulier

Frequently Asked Questions

Moet ik een TOEFL-test doen?

Via het LUC Registration Center hoef je GEEN TOEFL-test te doen om in te schrijven voor cursussen in de zomerperiode. Het Registration Center garandeert de engelse taalvaardigheid van Nederlandse en Belgische studenten, waardoor je de ca. 200 euro (en een dag reizen) bespaart voor een TOEFL-test.

Voor de engels programma’s hoef je ook geen TOEFL-test te doen.

Voor de Diploma Programs van 4 maanden of langer heb je wel een TOEFL-test nodig, en kan het Registration Center je geen vrijstelling geven.

Heb ik een visum nodig om te gaan studeren aan de Universiteit van California?

De vraag of je een studentenvisum nodig hebt voor de Verenigde Staten is afhankelijk van de vraag of je voltijds studeert of niet. Het heeft dus niets te maken met de duur van je studie. Ook als je minder dan drie maanden naar de VS reist, heb je een studentenvisum nodig als je voltijds studeert.

De Universiteit van California adviseert om naar de VS te reizen met een studentenvisum. 

Aan UC Berkeley is het formeel nog mogelijk om part time te studeren, en slechts een enkele cursus per sessie te volgen. In dat geval zou je op een toeristenvisum naar de VS reizen. Het Registration Center adviseert je gedetailleerd over die Amerikaanse visumregels.

Sinds 2016 geeft de Universiteit aan studenten het dringende advies om voltijds in te schrijven en met een studentenvisum naar de Verenigde Staten te reizen. Een part time inschrijving is nog mogelijk, maar studenten aanvaarden zelf het risico dat de Amerikaanse douane niet akkoord gaat met de visumstatus van toerist bij het volgen van een cursus aan UC Berkeley.

Aan UCLA kun je alleen met een studentenvisum studeren. Daar studeer je per definitie dus voltijds. Van het Registration Center krijg je een I20 formulier, een formele bevestiging van je studentenstatus aan de Universiteit van California. Met dat I20 en je paspoort (en een aantal andere formulieren) kun je een F1-studentenvisum aanvragen bij het Amerikaanse consulaat. Als je niet voltijds studeert aan UC Berkeley, reis je als toerist naar de Verenigde Staten.

Vanaf wanneer en tot wanneer kan ik inschrijven?

Je kunt inschrijven vanaf september. Met een voorinschrijving van het Registration Center ben je zeker van je cursus van eerste voorkeur.

Je kunt inschrijven tot ca. 6 weken voor de start van de cursus, dus mei/juni. Wel is er het risico dat de cursussen vol zijn op dat moment - de meeste vakken raken vol in april.

Kan ik nog wisselen van cursus?

Je kunt tot en met de eerste cursusweek gratis wisselen van cursus. Voorwaarde is wel dat er nog plaatsen vrij zijn in de nieuwe cursus. Maar je zit dus geenszins vast aan de eerste cursuskeuze.

Hoeveel kost het als ik uiteindelijk toch moet annuleren?

Als je annuleert voor de start van summer sessions krijg je het cursusgeld volledig terug. Van de International Registration Fee wordt een deel ingehouden, afhankelijk van het moment waarop je annuleert. Als je jouw visumformulieren al hebt ontvangen, houdt Berkeley 400 dollar in van de International Fee. Heb je de formulieren nog niet, dan kost het 100 dollar om te annuleren. Aan UCLA krijg je ook het cursusgeld retour, maar wordtook 400 dollar ingehouden van de International Registration Fee. Aan het International Registration Center betaal je verder niets bij annulering.

Hoeveel vakken moet ik nemen in een periode van zes weken ?

De meeste studenten volgen twee cursussen in een periode van zes weken. Dat is een voltijdse studielast van ca. 35 uur per week. Aan UC Berkeley was het voor 2016 ook mogelijk om slechts een cursus per zes of acht weken te volgen. Dan heb je meer vrije tijd, en meer mogelijkheden om te profiteren van het feit dat je aan de Amerikaanse westkust zit. Iets meer vakantie dus. Sinds 2016 geeft Berkeley het dringende advies om ook twee vakken te volgen voor een voltijdse studielast.

Waar kan ik het beste gaan wonen ?

UC Berkeley:

De meeste studenten gaan wonen in International House, omdat dat in de zomerperiode de meest gezellige plek is. De kamers zijn overigens relatief klein, maar het gebouw is mooi klassiek, met grote gezamenlijke ruimtes, en een gezellig I-House Cafe met groot terras. Qua faciliteiten zijn de Residence Halls zeker zo goed, en ze zijn zelfs iets goedkoper. Maar de sfeer is iets minder, en in de zomer is de gemiddelde leeftijd lager dan bij I-House.

UCLA:

De meeste studenten wonen in de Residence Halls of de Residential Suites. Je woont dan in Sunset Village op de campus, in een eigen wijkje met alle faciliteiten zoals cappuccino, pizza, French fries, bookstores en wasruimte op de hoek. Het zwembad ligt ernaast. Het is ook mogelijk om in de University Apartments te gaan wonen. Daar heb je iets meer privacy, ook al omdat een ‘mealplan’ niet is inbegrepen in het huurcontract. Je kookt dus zelf. De Apartments liggen ook op de campus, maar iets minder centraal.