UCSD - Certificate Programs

Aan UC San Diego bestaat de mogelijkheid om een diploma te halen via de Certificate Programs, een serie intensieve cursussen varierend van een periode van elf weken tot 9 maanden. Ze leveren allemaal een diploma op. De programma’s zijn ideaal voor studenten die zich in korte tijd willen verdiepen in Business-programma’s. Heb je bijvoorbeeld een studie Letteren gedaan, maar mis je Marketing-kennis, dan zou UC San Diego een prima aanvulling kunnen bieden. Via het Registration Center krijg je een korting van 100 dollar op de Application Fee.
De brochure van 2014 vind je hier

Aan UC San Diego kun je een Certificaat halen in de volgende disciplines:

UCSD students
  • Business Management
  • Project Management
  • Web Publishing

Je krijgt cursussen op het gebied van Organizational Behavior, Financial Accouting, Marketing, Human Resources en Business Law. Een stage is mogelijk.

Daarnaast biedt UC San Diego de optie van een programma van 9 maanden, het Business Management Academic Year program. Na die studie mag je een jaar in de VS werken.

Stages in de San Diego area zijn er bij bedrijven als Aviatech, Sea World, Qualcomm, Merill Lynch, etc.

De Certificate Programs starten in januari, maart, juni en september. De diploma-programma's zijn iets goedkoper dan aan UC Berkeley, maar scoren in de evaluaties van onze studenten iets hoger. Een aantal van hen woont nu nog steeds in de VS.

Huisvesting voor de studieperiode is mogelijk in een appartement off campus. Inschrijven voor die huisvesting kan via het LUC Registration Center.

De inschrijfprocedure verloopt via het International Registration Center. Je krijgt een korting van 100 dollar op de Application Fee. Het registration center helpt je met de verschillende onderdelen van de inschrijfprocedure, zoals bank statement en motivational letter. Het registration center kan Nederlandse en Belgische opleidingen vertalen naar Amerikaanse criteria. Daarnaast verzorgt het LUC Registration Center het zogenaamde I20-formulier, waarmee je een F1-studentenvisum kunt aanvragen bij het Amerikaanse Consulaat in Amsterdam of Brussel.

Een catalogus met meer informatie over cursussen kun je aanvragen bij het LUC Registration Center. Daarin vind je ook de actuele prijzen en cursusdata.