UCSD

De University of California, San Diego heeft ongetwijfeld de mooiste campus van het UC-system. Gelegen in La Jolla , op 45 minuten van Mexico, grenst de campus aan de Stille Oceaan. Downtown San Diego, de zevende stad van de VS, ligt op zo’n twintig minuten rijden naar het zuiden.

De magnifieke omgeving lokt meer dan 23.000 studenten. Die overigens ook alle reden hebben om zich te laten verleiden door het academische prestige van de jonge universiteit. Op de Amerikaanse ranglijst van National Public Universities neemt UC San Diego de zevende plek in (op een totaal van 1400 !). De eis voor Amerikaanse studenten om aan UC San Diego te mogen studeren ligt dan ook hoog: het gemiddelde cijfer van instromende studenten is 3.9 (op een maximum van 4.0). Negen Nobelprijs-winnaars werken op dit moment aan de universiteit.

Het merendeel van de studenten studeert af in psycholgie, werktuigbouwkunde, en biologie. Daarnaast heeft San Diego een heel goed ‘international business’-curriculum.

UCSD Price Center

San Diego heeft een middellandse zeeklimaat, met een gemiddelde dagtemperatuur in de zomer van 25 graden, en in de winter 19 graden celcius. De comfortabele temperatuur, plus het feit dat San Diego de meest veilige ‘big city’ is in de USA, maakt de regio zeer populair bij toeristen. Sea World is de populairste attractie in de regio.

De helft van de studenten aan UCSD is van een etnische minderheid, de verhouding man: vrouw is eveneens 50:50. De spaanstalige invloed is groot in San Diego. Het percentage spaanstalige studenten aan UCSD is niet meer dan 11 procent, maar de stad San Diego heeft een duidelijk latijnsamerikaans aura.

UC San Diego onderhoudt intensieve banden met het bedrijfsleven in de regio, met name in de "jonge" academische disciplines als telecommunicatie en biotechnologie. Meer dan 200 bedrijfjes kwamen voort uit het UC San Diego-systeem. Zo’n 40 procent van de biotechnologie-bedrijven in San Diego is gelieerd aan de universiteit.De campus is 810 hectare groot, en is een wereld op zichzelf met café’s, restaurants, winkels, sportvelden, bioscoop, aquarium, muziekstudio, etc. Je vindt hier een virtuele tour van de prachtige campus.