UCSD - Housing

San Diego is de stad met het beste leefklimaat in de Verenigde Staten. De gemiddelde temperatuur varieert van 19 graden in december tot 26 graden in augustus. En ook met het oog op de natuurlijke omgeving, de veiligheid, en uitgaansmogelijkheden is er geen betere plek in de USA. Dat maakt San Diego zeer populair, en heeft als consequentie dat de huurprijzen erg hoog liggen. Het is daardoor moeilijk om op eigen initiatief goedkope huisvesting te vinden.

Faciliteiten via de universiteit zijn daardoor verreweg de beste optie. Wij bevelen aan de "on-campus apartments" in La Jolla. Je woont op de campus, en deelt de huisvesting met UCSD-studenten. De kamers op de campus zijn alleen beschikbaar in de zomerperiode, voor een relatief korte periode!

UCSD biedt ook een aantal opties aan buiten de campus. Je kunt een appartement huren in een typisch Amerikaans wooncomplex, van Pasha, Annatolia of Oakwood Home Management. De appartementen zijn luxer dan de universiteitshuisvesting, maar hebben het nadeel dat ze iets verder van de campus liggen. Wel liggen bijvoorbeeld de Vantaggio Apartments in downtown San Diego, middenin het Amerikaanse leven. Plus je woont er met je medestudenten, die dezelfde programma’s volgen.

Een derde optie is een kamer bij een Amerikaans gezin. Als je veel engels wil spreken is dat natuurlijk een ideale optie. UCSD Housing kiest het gezin voor je uit. Homestay kan zowel voor korte als langere periodes.

Meer informatie (plus inschrijfformulieren) kun je aanvragen bij het LUC Registration Center.

Links UCSA housing

Virtuele tour op de campus

Plattegrond van de kamers op campus

The Scene op de UCSD campus (video)

Oakwood Temporary Housing (Certificate Programs)

Anatolia Corporate Housing (Certificate Programs)