UCLA - Housing

Bij UCLA woon je in de wijk Westwood, vlakbij West Hollywood, het mooie, rijkere deel van de stad Los Angeles. Er zijn verschillende mogelijkheden voor huisvesting aan UCLA. Voor een korte periode is de campus huisvesting de beste optie: je zit dicht bij de colleges, tussen alle andere studenten, en je hoeft zelf niets meer te regelen. Maaltijden zijn inbegrepen in het huurtcontract, en alle faciliteiten zijn aanwezig, van TV-ruimte, wasmachines tot computers.

Op de campus kun je kiezen tussen de Residential Suites en de Residence Halls. In de Halls deel je kamer en faciliteiten met een roommate, in de Suites deel je een appartement met meerdere studenten. Zowel in de Suites als Halls heb je roommates. Onderaan deze pagina vind je een link naar beide opties, hier vind je een virtuele tour op de campus. Maaltijden zijn inbegrepen in het contract, waarbij je kunt kiezen voor 15 of 21 maaltijden per week. Ons advies: kies 15. Dat is goedkoper, plus van de 21 maaltijden mis je er altijd een paar doordat je aan het zwembad ligt of in het Getty Museum rondneust. De kamers zijn gemeubileerd. Lakens, dekens en handdoek krijg je ter plekke. Een computer-zaal, trainingsruimte en volleybalveld horen bij het complex. Voor studenten in de Residence Halls en Suites worden veel activiteiten gepland gedurende de zomerperiode, zoals barbecues, video-avonden en trips naar sportevenementen en natuurparken (deze laatste niet gratis). Rondom de Residence Halls vind je een heel complex met cafe's, cafetaria's en pizzahutjes.

UCLA housing

Het is ook mogelijk om in de UCLA Apartments te wonen. Daar kun je wel eventueel zelfstandig een kamer huren, een single studio. De Apartments liggen ook op de campus, een maaltijdenplan is niet inbegrepen. Je moet dus zelf voor je eten zorgen. De appartementen zijn geheel gemeubileerd, de keukens uitgerust met magnetron, koelkast en oven. Een aantal complexen beschikt over prima faciliteiten, zoals een zwembad, een jacuzzi en een balkon bij het appartement.

Inschrijven voor Apartments, Residence Halls en Residential Suites is mogelijk via het Registration Center. Je krijgt voorrang bij de inschrijving. Eventueel kun je een voorkeur geven voor een vriend of vriendin als roommate.

Daarnaast hebben de universiteitsfaciliteiten het grote voordeel dat je ten alle tijden een aanspreekpunt hebt in het geval van problemen. Zou je ziek worden, of last hebben van je buren, je kunt 24 uur per dag terecht bij de Front Desk waar een UCLA-vertegenwoordiger zit. De service, zo is diverse malen gebleken, is prima.

Als alternatief zou je nog kunnen kijken naar de University Cooperative Housing Association, huisvesting die gerund wordt door een studentenstichting. Op eigen iniatief kun je daar kamers reserveren, de ervaringen van onze studenten waren niet altijd positief, reden dat het Registration Center de optie ook niet aanbiedt.

Een ander alternatief is huisvesting via AirBNB of Craigslist, maar ook die opties gaan op eigen verantwoordelijkheid. Zou je als koppel naar de VS reizen, dan is dat wel een goede optie.
 

Links UCLA housing

Algemeen overzicht

Virtuele rondleiding in de Residence Halls

Virtuele rondleiding in de UCLA Apartments

Wat is er te doen op de campus

Zijn er nog reisjes gepland?