UC Berkeley - English Programs

De engels cursussen in Berkeley worden verzorgd door het Summer English Language Institute van de universiteit. Daardoor zijn de engels cursussen alleen in de zomerperiode te volgen.

Er zijn twee soorten cursussen. Het basisprogramma wordt verzorgd in English as a Second Language cursusnummer 8. Voor studenten met een redelijk niveau van engels op de middelbare school is het niveau van deze cursus net iets te laag. De cursus past vooral goed bij Latijns-Amerikaanse en Japanse studenten die een minder goede basis hebben in het engels. Van al die afleveringen Friends heb je toch iets opgestoken!

Nederlandse en Belgische studenten passen beter bij de cursus ESL9: English for Specific Purposes. Daarin leg je je toe op het engels in een bepaald vakgebied, zoals bijvoorbeeld Business Speaking, Oral Presentation, of Introduction to Legal English.

Berkeley library

Inschrijven voor de engels programma’s verloopt op dezelfde manier als inschrijven voor summer sessions. Je kunt dezelfde inscrijfformulieren gebruiken. Er is geen sollicitatie- of selectieprocedure.

Om zeker te zijn van deelname aan de cursus van eerste voorkeur kunnen studenten een voorinschrijving ('preliminary application form') invullen via het Registration Center. Daarmee kun je voorkomen dat de cursus die je wil volgen al vol is, zonder dat je aan de inschrijving vast zit. Je kunt kostenloos annuleren, totdat je de inschrijving definitief bevestigt en betaalt. Daarna gelden annuleringskosten van 100 dollar, of 400 dollar als je jouw visumformulieren al hebt ontvangen. Je betaalt rechtstreeks aan de Universiteit van California met een credit card. Zo ben je ook zeker dat er niets “aan de strijkstok” blijft hangen – je betaalt verder geen kosten aan het International Registration Center.

Voor ESL 8 geldt een ”Placement Exam”. Dat betekent dat je bij aankomst een toets doet. Op basis van die uitkomst word je ingedeeld in de groep die het beste aansluit bij jouw niveau.

Na afloop van het programma krijg je een certificaat van deelname. Bij het Registrar’s Office in Berkeley kun je ook nog een officieel transcript aanvragen, als je de cursussen mee wil laten tellen bij je eigen opleiding. Een UC-transcript is ook handig als je speelt met de gedachte om in de toekomst nog een Masters opleiding te volgen in de VS.

Om zeker te zijn van deelname aan de cursus van eerste voorkeur kunnen studenten een voorinschrijving ('preliminary application form') invullen via het Registration Center. Daarmee kun je voorkomen dat de cursus die je wil volgen al vol is, zonder dat je aan de inschrijving vast zit. Je kunt kostenloos annuleren, totdat je de inschrijving definitief bevestigt en betaalt. Daarna gelden annuleringskosten van 100 dollar, of 400 dollar als je jouw visumformulieren al hebt ontvangen.

Je betaalt rechtstreeks aan de Universiteit van California met een credit card. Zo ben je ook zeker dat er niets “aan de strijkstok” blijft hangen – je betaalt verder geen kosten aan het International Registration Center.

Voor huisvesting kun je terecht op de campus, in de Residence Halls of International House. Ook de huisvesting kun je reserveren via het Registration Center. Je krijgt voorrang bij reservering van kamers via het Registration Center.

Je kunt contact opnemen met studenten die afgelopen jaar in Berkeley studeerden. Een catalogus met meer informatie over cursussen kun je aanvragen bij het LUC Registration Center. Daarin vind je ook de actuele prijzen en cursusdata.