UCLA - Summer Sessions

Anders dan in Europa sluit de Universiteit van California, Los Angeles haar deuren niet in de zomer. Veel UCLA-studenten gebruiken de zomerperiode om een achterstand in hun studieprogramma in te halen. Anderen proberen sneller af te studeren, ook al omdat de cursussen in de zomer goedkoper zijn dan in de reguliere semesters.

Ruim negentig procent van de cursussen in het zomerprogramma komt uit het reguliere jaarprogramma. De cursussen leveren dan ook dezelfde academische credits op in Los Angeles. Dat betekent dat dezelfde lesstof en literatuur behandeld wordt in een kortere periode. Colleges zijn dan ook vrij intensief. In een periode van zes weken maak je een aantal opdrachten, presentaties en eventueel toetsen. Dit heeft het voordeel dat je eindcijfer niet afhankelijk is van de prestatie op een laatste tentamendag. Je vindt hier een catalogus - het meest recente hard copy exemplaar kun je aanvragen bij het Registration Center. Een overzicht van de cursussen vind je hier.

Als buitenlandse student zijn de zomercursussen een van de spaarzame mogelijkheden om te studeren aan de prestigieuze Universiteit van California, Los Angeles. Je zou de cursussen kunnen volgen om je te verdiepen in een vakgebied, of je zou de zomerperiode kunnen gebruiken om cursussen te volgen uit een heel ander vakgebied. En combineer je bijvoorbeeld Business Law met Theater.De inschrijfprocedure via het registration center is eenvoudig. Er is geen sollicitatie- of selectieprocedure. Voor de meeste hogere jaarsvakken geldt een zogenaamde "prerequisite", een voorwaarde om aan een cursus te kunnen deelnemen. Om aan de cursus Financial Accounting deel te nemen bijvoorbeeld, dien je een goede basiskennis te hebben op het gebied van economie. Het Nederlandse registration center kan Nederlandse en Belgische opleidingen vertalen naar Amerikaanse criteria.

Je hoeft geen engelse taalvaardigheidsscore te overleggen bij inschrijving via het Registration Center. Dat betekent dat je via LUC dus GEEN TOEFL-test hoeft te doen, waardoor je tijd, moeite en 200 dollar bespaart. Het registration center staat ook financieel garant voor jouw inschrijving.

Om zeker te zijn van deelname aan de cursus van eerste voorkeur kunnen studenten een voorinschrijving ('preliminary application form') invullen via het LUC Registration Center. Daarmee kun je voorkomen dat de cursus die je wil volgen al vol is.

Anders dan voorgaande jaren is het nu verplicht aan UCLA om voltijds te studeren in de zomer. Het is dus niet mogelijk om slechts een enkele cursus te volgen. Je moet minimaal twee vakken volgen voor een totaal aantal van 8 credits. Daardoor ben je voltijds student, en voldoe je aan de voorwaarden voor een studentenvisum voor de Verenigde Staten. Het Registration Center helpt je met de procedure voor het studentenvisum; je krijgt een I20 formulier, waarmee jouw studentenstatus aan UCLA officieel is bevestigd. Daarmee kun je een F1-studentenvisum aanvragen bij het Amerikaanse Consulaat in Amsterdam of Brussel.

Het LUC International Registration Center geeft verder een korting op de International Registration Fee van UCLA. Problemen met de inschrijving (zoals eventuele betalingsproblemen, visum-formulieren, volle huisvesting of cursus) worden vanuit Nederland opgelost. Je ontvangt een Student Guide met praktische informatie over het studeren in Los Angeles, zoals aankomst op het vliegveld, 'orientation meeting', medische zorg, huisvesting, noodzakelijke telefoonnummers, vervoer, etc.

Na afloop van het programma krijg je een certificaat van deelname. Je hoort dan officieel bij de prestigieuze club van de UCLA Alumni. Bij het Registrar’s Office aan UCLA kun je ook nog een officieel transcript aanvragen, als je de cursussen mee wil laten tellen bij je eigen opleiding. Een UC-transcript is ook handig als je speelt met de gedachte om in de toekomst nog een Masters opleiding te volgen in de VS.

Om zeker te zijn van deelname aan de cursus van eerste voorkeur kunnen studenten een voorinschrijving ('preliminary application form') invullen via het Registration Center. Daarmee kun je voorkomen dat de cursus die je wil volgen al vol is, zonder dat je aan de inschrijving vast zit. Je kunt kostenloos annuleren, totdat je de inschrijving definitief bevestigt en betaalt. Daarna gelden annuleringskosten van 400 dollar.